As vrijdag 10 mei gaan wij weer open!!!

Vergeet de borrel die om 16:30u begint niet!

Welkom bij Buurzaam Koken - een project van PuurZuid

Het recept voor heerlijke samenwerking

Een scheut ingrediënten van Aldi, een schep magie van RAI Amsterdam en een stuk financiele basis vanuit Stadsdeel Zuid van de Gemeente Amsterdam.

Samen maken we Buurzaam Koken mogelijk en zo onze buurt gezelliger, sterker en socialer.

Als project van PuurZuid en verbonden aan Buurtteam Amsterdam Zuid tref je ons midden in de buurt. We laten mensen werkervaring opdoen, zorgen ervoor dat er voor ieder een plaats in de samenleving is en leiden waar nodig toe naar hulp.

Bij ons komt iedereen: rijk en arm, jong en oud. Dat zorg voor bijzondere verbindingen tussen mensen die elkaar anders niet ontmoet zouden hebben.

Daar doen we het voor!

Samen bereiken we meer

Samen met onze maatschappelijke partners bereiken we meer voor onze bewoners. Stephanie Mathas, MVO Manager van RAI Amsterdam legt uit:

"Wat begon met een kopje koffie om kennis te maken, is uitgegroeid tot een waardevolle samenwerking waarbij wij in verbinding samen zoveel meer kunnen dan alleen.

Het enthousiasme, de betrokkenheid en de verwondering, elke keer weer als we elkaar weten te vinden en maatschappelijk van betekenis kunnen zijn, is werkelijk hartverwarmend en smaakt naar meer! Dankjewel voor de mooie dingen die wij samen kunnen doen."

Samenwerken met Buurzaam Koken kan op veel verschillende manieren. Heb je er een idee voor? We horen je graag!

Partners, bedankt!

My Image

Aldi ondersteunt ons met ingrediënten voor onze maaltijden en is samenwerkingspartner van het Buurtteam en PuurZuid.

Dankzij Aldi maken we onze maaltijden betaalbaar en bereikbaar voor een grote groep mensen. Middelen die anders worden weggegooid vinden bij ons snel een bestemming via de pan naar uw bord. Zo helpen we samen om verspilling te voorkomen.

Met Kerstmis voorzagen we bijvoorbeeld 350 Amsterdamse gezinnen van een heerlijk drie-gangenmenu. Onze hele ruimte stond vol tasjes met diners en goodiebags met daarin iets lekkers vanuit Aldi.

Als supermarkt waar veel van onze klanten komen is Aldi een onmisbare partner.

Aldi, bedankt voor jullie ondersteuning!

My Image

My Image

RAI Amsterdam is een speler van wereldformaat met oog voor haar directe omgeving. Als maatschappelijk partner ondersteunt RAI Amsterdam ons met ingezamelde materialen (food en non-food), kennis en menskracht.

RAI Amsterdam heeft een donatie programma opgezet waarmee de organisatie behoeften van aangesloten maatschappelijke initiatieven uit de regio, verbindt aan overgebleven producten (food- en non food) na grote evenementen. Gecoördineerd door de RAI worden er door vrijwilligers op de laatste beursdag spullen opgehaald die gedoneerd worden door exposanten van de beurs en/of de organisator zelf.

Van voedsel, tot planten, van drinken tot meubilair... Dankzij dit programma kan de RAI vele maatschappelijke initiatieven in de regio helpen aan voor hun waardevolle items, items die op deze manier een waardevol tweede leven krijgen na het evenement.

Onze ruimte is mooier gemaakt met spullen uit de RAI zoals bankjes, vazen en een scherm waarop onze menukaart wordt getoond. Ook andere locaties van onze organisatie huisvesten inmiddels materialen van RAI. Het autootje van onze coördinator is na een evenement vaak te klein en telkens weer leidt een foto van bijna doorgezakte vering tot gegrinnik.

Ook organisatorisch ondersteunt RAI ons. In vrijwel geen tijd bouwde een team van RAI ons pand met Halloween om tot waar spookhuis. Inclusief rokende pompoenen, een schminkploeg voor de buurtkinderen en lichteffecten. Een denderend succes waarop meer dan 80 jonge en oudere bezoekers op afkwamen en onze keuken op volle toeren draaide.

RAI, bedankt voor jullie ondersteuning!

My Image

My Image

Stadsdeel Zuid van Gemeente Amsterdam ondersteunt Buurzaam Koken met een jaarlijkse subsidie waardoor er een stevige basis is voor ons project.

My Image

Wat is Buurzaam Koken?

Buurzaam Koken is sinds 2014 een gezellige en sociale burenmaaltijd in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Vanuit wijkcentrum De Berlage vullen wij magen, toveren een lach op je gezicht en maken we vrienden voor het leven!

Wij werken zoveel mogelijk met lokale producten en helpen actief verspilling tegen te gaan.


Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar onze laatste nieuwtjes!

Vul je-mailadres in, klik op 'Inschrijven' en het is voor de bakker!

Vul dit veld in!
Het formulier is succesvol verzonden!×
Er is iets misgegaan! Vul het formulier nogmaals in!×

Wil je ons bezoeken?

Je treft ons op de locatie van Buurtteam Amsterdam Zuid / PuurZuid:

Lekstraat 13A
1079 EK Amsterdam
020 - 369 43 47

Met dank aan:

© 2014 - 2024 Buurzaam Koken, een project van PuurZuid - Informatie over jouw privacy