Buurzaam Koken vanaf maandag 29 november: kom vroeg eten!

Door de 'Avondlockdown' mogen restaurants vanaf 17:00 uur geen eten meer serveren of gasten aan tafel ontvangen. Daarom serveren we op maandag en vrijdag een gezellige vroege maaltijd tussen 16:00 en 17:00 uur. Je krijgt het toetje mee naar huis om 's avonds thuis op te smikkelen zodat je ondanks de vroege maaltijd niet met honger naar bed gaat. 

In tegenstelling tot eerdere berichten hebben we vernomen voor nu geen afhaalmaaltijd te mogen bieden na 17:00 uur.

Welkom bij Buurzaam Koken - een project van PuurZuid

Buurzaam Thuis vergeten we nooit!

Je hebt de website opgezocht van Buurzaam Thuis, maar treft daar vanaf 1 mei 2021 deze pagina. Buurzaam Thuis is na ruim een jaar gestopt met koken. Een heel bijzonder jaar waarin PuurZuid en Dynamo de krachten bundelden tijdens de coronacrisis. We bezochten Amsterdammers die vanwege hun gezondheid of leeftijd binnen moesten blijven of het onprettig vonden om naar buiten te gaan.

Binnen 2 dagen na de lockdown van maart 2020 bezorgden onze vrijwilligers de eerste verse, vegetarische maaltijden en meer dan 40.000 maaltijden volgden. In sneltreinvaart groeide ons project en binnen anderhalve maand produceerden we 1.000 maaltijden per week. Gelukkig zwakte de vraag daarna weer iets af tot behapbare proporties, want wij vinden een ding belangrijk: aandacht voor onze kwetsbare Amsterdammers.

Die bezochten onze bezorgers soms drie keer per week en zo kwamen we meer dan 20.000 keer aan de deur. Daar maakten we een praatje, haalden we ook wel eens toiletpapier of zagen iets zorgwekkends waarvoor we hulp inschakelden.

Hulp die door vrijwilligers geboden werd, want zonder onze toppers waren we nooit zover gekomen. Buurzaam Thuis bleek een waar bedrijfje in het bedrijf te zijn, met tientallen vrijwilligers die altijd voor ons klaar stonden om te koken, in te pakken, de busjes te besturen of te bezorgen. Zonder hen hadden we dit nooit gekund!

Een project als Buurzaam Thuis verdient het om vindbaar te blijven en daarom tref je op deze pagina een ode aan dit bijzondere project.

Wilt u zien hoe het er aan toe ging bij Buurzaam Thuis? Bekijk dan de reportage bij NH Nieuws op deze website!

My Image

Wat is Buurzaam Koken?

Buurzaam Koken is sinds 2014 een gezellige en sociale burenmaaltijd in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Vanuit wijkcentrum De Berlage vullen wij magen, toveren een lach op je gezicht en maken we vrienden voor het leven!

Wij werken zoveel mogelijk met lokale producten en helpen actief verspilling tegen te gaan.


Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes vanuit Buurzaam Koken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je hoort ze als eerste!

Vul dit veld in!
Het formulier is succesvol verzonden!×
Er is iets misgegaan! Vul het formulier nogmaals in!×

Wil je ons bezoeken?

In de coronatijd is het nodig dat je ons laat weten dat je met ons mee eet!

Je treft ons op de locatie van Buurtteam Amsterdam Zuid / PuurZuid:

Lekstraat 13A
1079 EK Amsterdam
020 - 369 43 47

Met dank aan: