Buurzaam Koken is met vakantie!

Vanaf zaterdag 10 juli tot en met zondag 1 augustus is Buurzaam Koken gesloten. We duiken de kookboeken in, proeven nieuwe ingredienten, bekokstoven nieuwe heerlijkheden en.. vooruit, vieren ook vakantie. Op maandag 2 augustus heten wij je weer van harte welkom!

Natuurlijk kun je wel een berichtje aan ons sturen, we beantwoorden dit dan begin augustus. We zijn geopend op maandag en vrijdag en in de Coronatijd is het nodig om je plekje aan tafel te reserveren! Aanmelden kan via deze website.

Heeft u vragen over Buurzaam Koken tijdens onze vakantie? Dan kunt u bellen met het algemene telefoonnummer van Buurtteam Amsterdam Zuid en PuurZuid: 020 - 2359 190.

Welkom bij Buurzaam Koken - een project van PuurZuid

Buurzaam Thuis vergeten we nooit!

U heeft de website opgezocht van Buurzaam Thuis, maar treft daar vanaf 1 mei 2021 deze pagina. Buurzaam Thuis is na ruim een jaar gestopt met koken. Een heel bijzonder jaar waarin PuurZuid en Dynamo de krachten bundelden tijdens de coronacrisis. We bezochten Amsterdammers die vanwege hun gezondheid of leeftijd binnen moesten blijven of het onprettig vonden om naar buiten te gaan.

Binnen 2 dagen na de lockdown van maart 2020 bezorgden onze vrijwilligers de eerste verse, vegetarische maaltijden en meer dan 40.000 maaltijden volgden. In sneltreinvaart groeide ons project en binnen anderhalve maand produceerden we 1.000 maaltijden per week. Gelukkig zwakte de vraag daarna weer iets af tot behapbare proporties, want wij vinden een ding belangrijk: aandacht voor onze kwetsbare Amsterdammers.

Die bezochten onze bezorgers soms drie keer per week en zo kwamen we meer dan 20.000 keer aan de deur. Daar maakten we een praatje, haalden we ook wel eens toiletpapier of zagen iets zorgwekkends waarvoor we hulp inschakelden.

Hulp die door vrijwilligers geboden werd, want zonder onze toppers waren we nooit zover gekomen. Buurzaam Thuis bleek een waar bedrijfje in het bedrijf te zijn, met tientallen vrijwilligers die altijd voor ons klaar stonden om te koken, in te pakken, de busjes te besturen of te bezorgen. Zonder hen hadden we dit nooit gekund!

Een project als Buurzaam Thuis verdient het om vindbaar te blijven en daarom treft u op deze pagina binnenkort een ode aan dit bijzondere project!

Buurzaam Thuis laat ook een waardevolle erfenis na: vanuit ons oorspronkelijke project Buurzaam Koken herstart PuurZuid weer een gezellige burenmaaltijd in de Rivierenbuurt. Dynamo verzorgt maaltijden aan huis voor de klanten in Zuid en Oost.

Wilt u zien hoe het er aan toe ging bij Buurzaam Thuis? Bekijk dan de reportage bij NH Nieuws op deze website!

My Image

Wat is Buurzaam Koken?

Buurzaam Koken is sinds 2014 een gezellige en sociale burenmaaltijd in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Vanuit wijkcentrum De Berlage vullen wij magen, toveren een lach op je gezicht en maken we vrienden voor het leven!

Wij werken zoveel mogelijk met lokale producten en helpen actief verspilling tegen te gaan.


Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes vanuit Buurzaam Koken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je hoort ze als eerste!

Vul dit veld in!
Het formulier is succesvol verzonden!×
Er is iets misgegaan! Vul het formulier nogmaals in!×

Wil je ons bezoeken?

In de coronatijd is het nodig dat je ons laat weten dat je met ons mee eet!

Je treft ons op de locatie van Buurtteam Amsterdam Zuid / PuurZuid:

Lekstraat 13A
1079 EK Amsterdam
020 - 369 43 47

Met dank aan: