Welkom bij Buurzaam Koken - een project van PuurZuid

Meer dan samen eten

Bij Buurzaam Koken doen we meer dan samen eten. Voorafgaand of na afloop van onze maaltijd kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten.

Zo komen bij ons op vrijdagen regelmatig de Creatieve Mantelzorgers samen, organiseren we eens per maand op dinsdag het Alzheimer Trefpunt en hebben we op zijn tijd een feestelijke middag of avond voor onze gasten in petto.

Wilt u zelf iets organiseren bij Buurzaam Koken om samen de buurt gezelliger en socialer te maken? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op.

Agenda

Iftar met jong en oud donderdag 21 april - 19:45 uur, 20:45 uur aan tafel

Op donderdag 21 april vieren jong en oud de Iftar. Je bent van harte welkom om samen met buurtjongeren van jongerencentrum De Rijn te komen eten. Je bent welkom vanaf 19:45 uur, vanaf 20:45 uur gaan we aan tafel. 

Is het voor het eerst dat je een Iftar bijwoont? Leuk! Het is de maaltijd na zonsondergang die moslims tijdens de Ramadan nuttigen. Een mooi moment om elkaars wereld te ontdekken en te praten. En.. gewoon gezellig! 

Eet je mee? Wij trakteren! Laat het ons weten via onderstaande knop of 020 - 369 43 47.


Wandelgroep Iedere dinsdag, 15:45 uur.

Iedere dinsdag wandelt een groep buurtbewoners voorafgaand aan de maaltijd van 16:00 tot 17:15 uur. De groep verzamelt op Lekstraat 13A vanaf 15:45 uur en wandelt tussen de 3,5 en 5 kilometer. Wil je mee? Dan ben je welkom! Even aanmelden mag altijd, meer informatie bij Wouter Plaatsman, wplaatsman@puurzuid.nl.


Stamtafel 11 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli

De Stamtafel van Stichting Prisma schuift weer gezellig bij ons aan. De Stamtafel verbind buurtbewoners met een licht verstandelijke beperking met allerlei gezellige activiteiten in de buurt. Meer informatie bij Olga de Wit, odewit@stichtingprisma.nl.


Creatieve Mantelzorgers Vrijdag eens per twee weken van 14:00 tot 16:00 uur

De Creatieve Mantelzorgers ontmoeten elkaar voorafgaand aan de maaltijd en ondersteunen elkaar met lief en leed. 

Zij komen elke twee weken samen op 18 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni, 24 juni. Meer informatie bij Wouter Plaatsman, wplaatsman@puurzuid.nl.


Alzheimer Trefpunt, 7 juni,  18:30 inloop, 19:00 start programma

Bij het Alzheimer Trefpunt, het Geheugensteunpunt in uw buurt, ontmoeten mensen die zelf of als naaste te maken hebben met geheugenproblemen elkaar. Het trefpunt is kosteloos te bezoeken.

Meer informatie bij Wouter Plaatsman, wplaatsman@puurzuid.nl.

My Image

Wat is Buurzaam Koken?

Buurzaam Koken is sinds 2014 een gezellige en sociale burenmaaltijd in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Vanuit wijkcentrum De Berlage vullen wij magen, toveren een lach op je gezicht en maken we vrienden voor het leven!

Wij werken zoveel mogelijk met lokale producten en helpen actief verspilling tegen te gaan.


Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws van Buurzaam Koken (en een smakelijk voorproefje van onze menukaart!).

Vul je-mailadres in, klik op 'Inschrijven' en het is voor de bakker!


Wil je ons bezoeken?

Je treft ons op de locatie van Buurtteam Amsterdam Zuid / PuurZuid:

Lekstraat 13A
1079 EK Amsterdam
020 - 369 43 47

Met dank aan: